גט

גט: איך להיפרד על פי המסורת – ועדיין לשמור על חיוך (כמעט)

אז החלטתם שזהו, הגיע הזמן להיפרד. אבל רגע, זה לא סתם פרידה – יש לכם עניין עם גט! כן, כן, אותו מונח שאולי שמעתם עליו מסבתא, מתוכנית טלוויזיה או מחברים. אז מה זה בעצם גט? איך זה עובד, ולמה בכלל צריך את זה? תנו לי להוביל אתכם יד ביד בעולם הגירושין היהודי, בצורה קלילה, פשוטה – ואפילו עם קצת הומור.

מה זה גט בעצם?

גט הוא מסמך גירושין רשמי שמעניק הגבר לאשתו לפי ההלכה היהודית, ובעצם מסיים את הקשר הנישואין ביניהם בצורה מסודרת. הגט הוא לא סתם פיסת נייר; הוא המסמך שמאפשר לשני בני הזוג להמשיך בחייהם ולהינשא מחדש בעתיד, אם ירצו. בלי הגט, הם עדיין נחשבים נשואים מבחינה הלכתית, וזה, איך לומר… בעייתי אם רוצים להתקדם.

למה בכלל צריך גט?

אז למה לא פשוט להתגרש בצורה אזרחית וזהו? ובכן, אם התחתנתם דרך הרבנות או נישאתם בחתונה יהודית מסורתית, תצטרכו גם להיפרד באותה הדרך – כלומר, עם גט. בלי הגט, אתם לא יכולים להיחשב גרושים רשמית מבחינת ההלכה, וגם זה עלול להוות בעיה במקרה שתרצו להינשא שוב בעתיד או להסדיר עניינים משפטיים אחרים הקשורים לנישואין.

איך עובד התהליך?

התהליך מתחיל בכך שהזוג פונה לבית הדין הרבני, שם מתבצע הגירושין בפועל. הגבר הוא זה שנותן את הגט לאשתו, והיא זו שמקבלת אותו – כן, ככה זה עובד לפי המסורת. אבל אל תדאגו, זה לא אמור להיות תהליך מלחיץ. הרבנים שם כדי לעזור ולוודא שהכול יקרה בצורה חלקה ומכובדת, ואפילו די מהר אם הכול מסודר.

אבל רגע, מה קורה אם מישהו לא מסכים?

אחד הנושאים הרגישים ביותר בתהליך הגירושין הדתי הוא מצב שבו אחד מבני הזוג לא מסכים לקבל או לתת את הגט. זה יכול להיות מצב מאוד מורכב ומכאיב. במקרים כאלו, בית הדין מנסה לפתור את הסוגיה דרך שיחות, גישור ואפילו לחץ חברתי. כמובן, יש גם מקרים קשים שבהם הדבר מגיע לכדי סנקציות משפטיות על סרבן גט, כדי להבטיח שהצד השני יוכל להמשיך בחייו.

סרבנות גט – נושא רגיש

סרבנות גט היא תופעה שבה אחד מבני הזוג מסרב לשתף פעולה עם מתן או קבלת הגט. התופעה הזו יכולה לגרום לקשיים עצומים לבן הזוג השני, שמוצא את עצמו תקוע במצב שבו הוא לא נשוי, אבל גם לא פנוי להמשיך הלאה. חשוב להבין שזה נושא כואב מאוד, ולבית הדין יש כלים משפטיים להתמודד עם זה. ועדיין, זה מצב שכולם מנסים להימנע ממנו, ולכן מומלץ לנהל את התהליך בצורה מכבדת ושקופה ככל האפשר.

משמורת, מזונות – ואיפה הגט נכנס?

כשמדובר בגירושין, יש המון עניינים שצריך לטפל בהם – משמורת ילדים, הסדרי ראייה, מזונות ועוד. אבל חשוב לדעת שהגט עצמו מתמקד רק בסיום הנישואין ההלכתיים. הנושאים האחרים, כמו חלוקת רכוש ומשמורת, מטופלים לעיתים בנפרד (בבית המשפט לענייני משפחה), ובית הדין הרבני מתעסק רק בנושאי נישואין וגירושין לפי ההלכה.

מה עושים ביום של מתן הגט?

הגעתם ליום הגדול! לא, לא מדובר בעוד חתונה – הפעם אתם בדרך לפרידה מסודרת. ביום הזה, תצטרכו להגיע לבית הדין הרבני, שם תתבצע ההגשה והקבלה של הגט. ההליך עצמו לא ארוך במיוחד – הרב יקריא את נוסח הגט, הגבר ייתן אותו לאישה, והיא תקבל אותו מול עדים. זהו, התהליך הסתיים – ואתם רשמיים גרושים.

אחרי הגט – מה עכשיו?

אז קיבלתם את הגט, ומה עכשיו? בשלב הזה, כל אחד יכול להמשיך בחייו, להכיר בני זוג חדשים ואפילו להינשא שוב. הגט מאפשר לכם להתחיל פרק חדש בחיים, ואם תשאלו אותנו – זה בדיוק הזמן לנשום עמוק, להסתכל קדימה, ולראות את העתיד בצורה חיובית.

סיכום

הגט הוא חלק חשוב בתהליך הגירושין לפי ההלכה היהודית, והוא נועד לאפשר לכם להיפרד בצורה מסודרת, מכובדת ואפילו מהירה, אם הכול עובד כשורה. למרות שזה אולי נראה כמו תהליך קצת מוזר או מורכב, בסופו של דבר הגט הוא הדרך שלכם להיפרד על פי המסורת ולהמשיך הלאה בחיים. אז גם אם החיים לא תמיד הולכים לפי התוכניות, אפשר לסיים את הפרק הזה בצורה טובה ולפתוח דלתות לפרק הבא.

*אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי, חוות דעת משפטית או תחליף לייעוץ משפטי, שכן, המדובר בתיאור כללי בלבד ולא מחייב של הנושאים. כל העושה שימוש כלשהוא באמור לעיל הדבר יהא באחריותו הבלעדית ולעו"ד אל-רם זלזניק לא תהא כל אחריות שהיא בגין כך.
צרו קשר עימנו
מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:

מה הלקוחות אומרים עלינו?

יש לך שאלה?

כשאתם בוחרים באל-רם זלזניק כעורך הדין שלך, אתם יכולים להיות בטוחים שאתם בידיים טובות. עם הניסיון העשיר והתשוקה של משרדנו לעזור, היא הבחירה האידיאלית לכל מי שזקוק לייצוג משפטי.

נשמח לעזור!
שלחו הודעה ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם
בעת לחיצה על כפתור "בואו נדבר" הינך מאשר/ת בזאת לאלרם זלזניק עורכי דין ונוטריון לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י שליחת מייל חוזר.